Tratamente Reiki


TRATAMENTE REIKI - TERAPIE COMPLEMENTARA

Lumina Universului actioneaza binefacator pentru oricare dintre noi, Reiki fiind o metoda traditionala prin care putem ajunge la Ea. Este binecunoscut dictonul "Veniti de luati Lumina". Primiti-o in sufletul vostru si bucurati-va de ceea ce simtiti...
luni, 30 iulie 2012

Makoto No Kokyu Ho - Respiratia Sinceritatii

Makoto No Kokyu Ho poate fi practicată atât șezând pe podea cu picioarele încrucișate sau în poziția seiza, dar și șezând pe o bancă, pe o canapea sau pe o suprafață largă.
Ca și la celelalte tehnici de dezvoltare personală, alegeți ora și locul în care să nu fiți deranjați.
Indiferent de locul unde efectuați acest exercițiu - afară sau în casă, asigurați-vă (în cazul în care ședeți pe podea) că podeaua/pământul sunt confortabile și calde. Nu efectuați acest exercițiu pe podea/pământ rece, în general, nu-l practicați în frig.
Așezați-vă cu spatele drept (confortabil - fără a avea nevoie de o postură în stil militar - aceasta împiedicând practicarea tehnicii).
Puneți mâinile cu palmele îndreptate în jos, pe coapse.
Închideți ochii și concentrați-vă pe hara dvs.: îndreptați-vă atenția în tanden - zona din interiorul corpului dvs. aflată la mijlocul dintre buric și partea superioară a osului pubian.
Pentru câteva clipe, pur și simplu „fiți” calm și liniștit “urmărindu-vă respirația”: concentrați-vă ușor pe ritmul firesc al respirației. Nu mai este nici o interferență cu procesul natural - nu căutați să conștientizați respirația - mai degrabă încercați să fiți atenți la respirația fără efort...
După câteva clipe, deschideți ușor ochii, chiar foarte încet și concentrați-vă ușor pe un punct cam la un metru în fața dvs.
Acesta poate fi atât un punct aflat pe podea cât și în aer - înaintea începerii exercițiului, puteți să vă poziționați astfel încât să fiți cu fața la perete la un metru distanță de acesta.
(Indiferent că vă îndreptați privirea spre perete, undeva în aer sau pe podea, nu trebuie să folosiți o anumită imagine sau obiect etc. ca punct de referință; de exemplu dacă priviți spre perete, alegeți o zonă liberă spre care să priviți).

Respirând Lumina
Observați și simțiți cu ochiul minții energia Reiki curgând spre dvs. din univers - aceasta curge din toate direcțiile către dvs., ca un șuvoi de lumină cristalină alb strălucitoare.
Pe măsură ce inspirați - natural, fără efort, - lumina vă inundă scăldând întreg corpul dvs., umplându-vă tanden-ul.
În momentul în care corpul dvs. începe să expire - natural, fără efort, - fiți atenți la lumină: simțiți cum crește în intensitate în tanden, din ce în ce mai mult și devine mai strălucitoare, radiind prin tot corpul, susținând integritatea energetică pozitivă a întregii dvs. ființe.
Pe măsură ce corpul dvs. expiră, conștientizați că emanați lumina prin fiecare por - pe toată suprafața corpului, lumina ieșind în toate direcțiile, scăldând totul în jurul dvs. într-o sclipire aurie.
Natural, fără efort, lăsați trupul dvs. să repete acest proces - lumina aurie urmând respirația dvs. Simțiți-o și observați-o cum vă umple pe măsură ce trupul dvs. inspiră, devenind mai intensă și mai strălucitoare, apoi emanând înafara corpului pe măsură ce trupul dvs. expiră - ușor, cu blândețe...
Continuați această experiență - conștiența luminii, pentru aproximativ 8-10 respirații; ochii să fie ușor îndreptați la un metru în fața dvs.
Dați voie trupului dvs. să mențină ritmul său natural al respirației. Nu există nici o interferență cu acest proces natural - nu căutați să conștientizați respirația - mai degrabă fiți atenți să respirați fără efort.
Când sunteți pregătiți, ridicați mâinile de pe picioare și lipiți palmele în poziția gasho - poziția rugăciunii - cu buricul degetelor în dreptul gâtului.
După un moment, timp în care ați ținut lipite unul de altul degetele arătător și mijlociu, deschideți ușor mâinile către exterior, astfel încât degetul mic și inelarul să se separe - partea exterioară a palmelor trebuie să ajungă la câțiva centimetri depărtare.
Păstrați ușor această poziție de gasho a mâinilor deschise, coborând încet antebrațele astfel încât acestea să ajungă în dreptul plexului solar.
Lăsați corpul să “respire din nou lumină”, fără efort, încă de trei ori:
Pe măsură ce inspirați - natural, fără efort, - lumina vă inundă scăldând întreg corpul dvs., umplându-vă tanden-ul.
În momentul în care corpul dvs. începe să expire - natural, fără efort, - fiți atenți la lumină: simțiți cum crește în intensitate în tanden, din ce în ce mai mult și devine mai strălucitoare, radiind prin tot corpul, susținând integritatea energetică pozitivă a întregii dvs. ființe.
Pe măsură ce corpul dvs. expiră, conștientizați că emanați lumina prin fiecare por - pe toată suprafața corpului, lumina ieșind în toate direcțiile, scăldând totul în jurul dvs. într-o sclipire aurie.
Apoi ridicați încet mâinile în dreptul frunții, pe măsură ce corpul dvs. începe să expire natural, fără efort pentru a treia oară.
În timp ce faceți aceasta, permiteți mâinilor dvs. să se deschidă și mai mult - doar buricele degetelor mari și arătătoare să rămână în contact, - astfel încât în momentul în care se atinge poziția din dreptul frunții, să fiți în poziția cunoscută drept mudra soarelui sau mudra inelul soarelui (nichi-rin):
Dosul palmelor dvs. sunt deschise drept, către frunte, formând un triunghi între buricele degetelor mari și arătătoare. Centrul triunghiului încadrează chakra celui de-al treilea ochi.
(Coordonați-vă ridicarea mâinilor cu respirația astfel încât mâinile să ajungă în dreptul frunții odată cu încheierea expirației).
Continuați să lăsați trupul dvs. să “respire lumină” și, pe măsură ce inspirați - atent la fluxul de lumină aurie ce pătrunde, - intonați silaba “Om”.
În timp ce faceți acest lucru, despărțiți mâinile, mișcându-le în lateral și în jos într-o mișcare arcuită, aducând buricele degetelor în poziția de atingere a podelei sau băncii etc., sub dvs..
(Coordonați-vă coborârea mâinilor cu respirația astfel încât buricele degetelor să atingă suprafața băncii, podelei etc. exact în momentul în care terminați inspirarea).
Lăsați mâinile să stea în această poziție în timp ce expirați fără efort, emanând din nou lumina, scăldând totul în jurul dvs. într-o sclipire aurie.
În vreme ce trupul dvs. inspiră încă o dată, mișcați încet mâinile către abdomen așezând mâna dreaptă pe tanden, iar stânga peste dreapta.
Permiteți să experimentați senzația Reiki în tanden-ul dvs. în timp ce continuați să “respirați lumină” (țineți minte, chiar și acum ochii dvs. sunt ușor întredeschiși și concentrați în punctul la un metru distanță în fața dvs.).
Păstrați senzația din tanden pentru câteva momente - permiteți să o experimentați atât cât puteți.
Când sunteți pregătiți, reveniți cu mâinile în poziția lor inițială, cu palmele orientate în jos pe coapse.
Repetați tot acest proces (începând de la “Respirând lumina”) de atâtea ori de câte doriți să o faceți.
Atunci când conștientizați că este suficient pentru sesiunea curentă, faceți gasho rei - “arcul gasho” - recunoscând lumina Reiki în trupul dvs..

traducere www.aetw.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu