Tratamente Reiki


TRATAMENTE REIKI - TERAPIE COMPLEMENTARA

Lumina Universului actioneaza binefacator pentru oricare dintre noi, Reiki fiind o metoda traditionala prin care putem ajunge la Ea. Este binecunoscut dictonul "Veniti de luati Lumina". Primiti-o in sufletul vostru si bucurati-va de ceea ce simtiti...
vineri, 5 august 2011

Energia si Forta Vitala

Energia si Forta Vitala este: Chi, Ki, Mana, Prana, Orgon si este combustibilul vital. Exista o energie mistica, unica si atotputernica din care toate au emanat.
Energia Vitala este esenta si suflul vietii, care trece prin toate formele si le da viata. Este un fluid nelimitat de energie divina.
Aceasta Energie Universala este considerata ca element de baza si sursa a vietii.
Ea este izvorul tuturor lucrurilor. Fara ea nu este, si nu poate exista viata.
Forta Vitala sau Energia Vitala (Prana ori Kundalini la hindusi, Mana la polinezieni, Chi sau Qi la chinezi, Ki la japonezi, Pneuma la greci, Munia sau Magnale la Paracelsus, Spiritus la Fludd, Orgon la Wilhelm Reich, Od la Baronul Karl von Reichenbach, Elan-Vital la Henri Bergson, Alcahest la Van Helmond, Azorth la alchimisti, Bio-Plasma la cercetatorii rusi, Bio-Energie la tamaduitori,) etc., este acea energie subtila sau forta psihica, care se manifesta si este folosita fara exceptie, in orice indeletnicire, precum si in toate activitatile (fie ele fizice sau mentale).
De exemplu, cuvantul „Prana” se poate traduce ca „energie absoluta”.
Insasi intregul Univers este o masa enorma de energie permanent pulsatorie. In lumea noastra totul pulseaza.
Toata materia vie sau neinsufletita este compusa si intrepatrunsa de aceasta Forta Vitala si Energie Universala.
Energia Vitala Universala este baza intregii noastre existente.
Orice fiinta este alcatuita in primul rand din energie.
Iar energia este informatie, si invers.
Corpul material este doar invelisul altor corpuri energetice. Dovada ca acestea sunt energii in stare pura ne este oferita de constatarile de-a lungul timpului si cercetarile stiintifice din ultimele doua secole.
Ca orice energie, sentimentele, trairile si gandurile umane au o anumita vibratie (frecventa). Trairile si sentimentele pozitive creeaza energie pozitiva, iar cele negative creeaza energie negativa, nefasta, iar gandurile - stim deja acest lucru, - se pot chiar si materializa.
O energie negativa nu poate avea, evident, decat o vibratie joasa, pe principiul universal al evolutiei.
In Univers, nimic nu este intamplator iar totul este subordonat unui singur scop: dezvoltarea, perpetuarea si evolutia vietii.
Iar, fiindca totul este energie, nici Universul nu face exceptie de la regula. Materia insasi este o forma a energiei.
Aceasta a fost dovedita de Einstein, prin celebra sa formula a relativitatii E=mc2 (unde E este energia, si este egala cu masa ori patratul vitezei luminii. c este viteza luminii si este egal cu aproximativ 3 ori 10 la puterea a opta, adica 300 000 000 m/s).
Energia Vitala Universala patrunde in toate elementele si in toate campurile energetice. Este Forta Vietii, de care are nevoie fiecare celula pentru a se dezvolta si care intretine toate formele de viata. Actioneaza unitar si simultan, la toate nivelurile, in toate partile corpului, organelor si celulelor. In corpul uman ea se numeste Energie – subtila - Umana.
Insasi trupurile noastre – inclusiv cel fizic, - reprezinta un camp energetic, ce oscileaza si vibreaza individualizat, strans si constant cu Campul - si fluxul - Universal, inconjurator. Acest Camp Energetic Universal inconjurator hraneste continuu cu Energie Vitala Universala corpurile noastre.
Toata materia din jurul nostru este formata numai din vibratii ale unicului Camp Universal de Energie - si Forta Vitala si orice separare este doar o iluzie.
Diversele vibratii ale acestui camp sunt percepute cu simturile noastre ca fiind diferite forme ale materiei.
Tot ceea ce exista este parte din Sursa din care totul se manifesta.
Energia Vitala Universala este o energie completa, echilibrata, armonioasa, creativa si binefacatoare - benefica.
Aceasta energie provine de la o sursa de energie universala care nu poate fi localizata fizic, dar poate fi considerata o creatie si o emanatie a Atotputernicului Dumnezeu.
Energia si Forta Vitala Universala este energia esentiala in Univers, de natura subtila, de cele mai multe ori invizibila, din care sunt formate toate celelalte energii.
Materia este rezultata ca si intensificarea acestui camp. Tot ce vedem in jurul nostru este expresia sau manifestarea acestui Unic Camp de Energie si Forta Vitala Universala.
Acest camp mobil transporta o cantitate uriasa de energie, pe care noi o numim Energie si Forta Vitala Universala.
Toti oamenii au nevoie de aceasta Energie Vitala Universala pentru a putea exista si toti oamenii receptioneaza aceasta energie benefica cu fiecare celula a corpului lor.
Campul de Energie Vitala Universala este intr-o continua miscare si curgere, deci Energia Universala curge fara intrerupere in toate directiile si tot timpul.
Energia si Forta Vitala poarta secretul schimbarilor pozitive permanente precum si a controlului mintii de la distanta (de la orice distanta!), pentru ca Energia si Forta Vitala este sursa de putere, motorul si propulsorul tuturor activitatilor si indeletnicirilor mentale si fizice.
Majoritatea bolilor sunt cauzate de dezechilibrul energiei vitale, energie pe care corpul nostru o primeste si o preia in primul rand prin ajutorul chakrelor din Campul de Energie si Forta Vitala Universala.

Energii invizibile
Va prezentam aici o succinta introducere in tainele teoriei si tehnologiei Energiei si Fortei Vitale, a acestei energii mistice.
Mare parte din cunostintele umane despre Univers au rezultat din experienta pe care oamenii au dobandit-o manuind energii invizibile.
Manuirea energiilor invizibile este una din principalele trasaturi si caracteristici a speciei umane.
Aceaste trasaturi sunt rezultatul capacitatii umane de a abstractiza.
Munca cu psihicul, lucrul pe planul mental, este una dintre cele mai vechi cai si modalitati umane de a manui si manipula energia invizibila, de a lucra cu invizibilul, de a-i da acestuia un inteles, si chiar de a crea tehnologii, pornind de la o asemenea intelegere.

- legile universale -
Cunoasterea legilor care guverneaza energiile electromagnetice (deasemenea invizibile), determina practic toate teoriile existente despre Univers, de la descrierea magnificelor Galaxii pana la fizica subatomica.
Lumina vizibila este doar o mica parte si sectiune a spectrului larg al undelor si vibratiilor electromagnetice.
Cea mai mare parte a acestui spectru este invizibila.
Analiza conceptelor despre lumina vizibila, extinderea si dezvoltarea acestor concepte, au condus la cunoasterea energiei electromagnetice, a numeroaselor si multiplelor ei aplicatii in tehnologiile moderne.
Exista si o alta energie cu care oamenii sunt in contact si despre care au cunostinta de mii de ani, si pe care unii oameni - mai evoluati spiritual, - au utilizat-o dintotdeauna, practic de cand omenirea se afla pe aceasta planeta.
Aceasta energie este Energia Vitala Universala.
Ea este pretutindeni, se gaseste peste tot in jurul nostru, in acelasi fel ca si undele electromagnetice care ne inconjoara.
Toate fortele de interactiune, inclusiv gravitatia, forta electromagnetica si nucleara provin din acelasi Camp de Energie si Forta Vitala Universala.
Precum particulele de apa umplu oceanul, asa umple si ea spatiul si insasi materia.
Cu alte cuvinte, putem afirma ca traim intr-un ocean de energie format atat din Energie si Forta Vitala cat si din unde electromagnetice.

sursa: Energie-Vitala

Un comentariu:

 1. sustin cele de mai sus prin urmatoarele

  yinul este vidul
  yangul energia
  vidul este static el nu creeaza si nu e creat el exista
  energia este dinamica ea creeaza dar nu e creata ea exista

  propun un test: o musca moarta de 14-20 de zile sau ucisa recent cu o lovitura de paleta sa zicem (in acest caz rupeti corpul insectei) ... :) .. perioada de sfarsit de primavara inceput de vara sau si mai bine mijlocul verii.. concentrati-va asupra ei calm si relaxat.. cu respiratie linistita fara sa fortati... 
  doar imaginati-va ca corpul se reface ... (durata 5' - 50' - o ora si ceva ... ).. observati ce se intampla .... :))))))))) .....

  veti intelege mai bine .. tao... 

  RăspundețiȘtergere