Tratamente Reiki


TRATAMENTE REIKI - TERAPIE COMPLEMENTARA

Lumina Universului actioneaza binefacator pentru oricare dintre noi, Reiki fiind o metoda traditionala prin care putem ajunge la Ea. Este binecunoscut dictonul "Veniti de luati Lumina". Primiti-o in sufletul vostru si bucurati-va de ceea ce simtiti...
joi, 13 octombrie 2011

Meditația Hatsurei-ho, metodă de auto-purificare și creștere spirituală personală

Aceasta este o cale ca să te îmbunătățești ca și canal Reiki, dar te ajută și să crești spiritual. Este un exercițiu folosit pentru curățarea aurei, deci poți să-ți aplici palmele la o mică distanță de corp.
Postura standard - Kihon Shisei - te așezi pe podea pe genunchi cu picioarele sub tine, sau pe un scaun. Elimini toate tensiunile din corp și te relaxezi. Închizi ochii ușor. Ții spatele drept. Îți aduci atenția în Tanden. Ții ambele mâini pe genunchi, cu palmele în jos.
Focalizarea - Mokunen - aceasta înseamnă că-i spui în tăcere subconștientului: “Încep Hatsurei-ho”.
Îmbăierea uscată sau curățarea prin periere - Kenyoku
 - Pui degetele mâinii tale drepte aproape de partea de sus a umărului stâng, cu vârfurile degetelor deasupra scobiturii din fața marginii umărului (unde clavicula întâlnește umărul). Ții palma întinsă.
 - Deplasezi palma în jos, peste piept, în linie dreaptă, peste “V-ul” sternului (unde întâlneste cutia toracică), spre șoldul drept, în timp ce faci respirația Hado.
 - Repeți procedura pe partea dreaptă, folosind mâna stângă. O deplasezi, ținând palma întinsă, de la umăr, în linie dreaptă, peste stern, către șoldul stâng.
 - Repeți procedura, încă o dată, pe partea stângă.
 - Pui degetele mâinii drepte pe mijlocul antebrațului stâng, cu vârfurile pe margine, îndreptate spre exterior.
 - Deplasezi mâna dreaptă, cu palma întinsă, în jos, pe exteriorul brațului, până la vârfurile degetelor, ținând între timp, brațul stâng întins și apropiat de corpul tău.
 - Repeți procedura pe partea dreaptă, cu mâna stângă pe antebrațul drept și deplasând-o în jos, de-a lungul brațului drept, până la vârfurile degetelor.
 - Repeti procedura pe partea stângă, cu mâna dreaptă pe antebrațul stâng și deplasând-o în jos, de-a lungul brațului stâng, până la vârfurile degetelor.
Te conectezi la energia Reiki - ridici mâinile cât mai sus, în aer, vizualizezi și simți vibrația/lumina Reiki curgând prin mâinile tale și revărsându-se în întregul tău corp.
Respirația de curățare - Joshin Kokyu-ho
 - Inspiri și expiri calm, pe nas. Ambele mâini stau pe genunchi, cu palmele în sus și ușor curbate, ca și când ai ține câte un ou în fiecare. Îți aduci mintea în Tanden și o păstrezi acolo. Respiri natural, într-o manieră relaxată și eliberezi tensiunile din corp.
 - Pe măsură ce inspiri, îți imaginezi sau vizualizezi că lumina albă Reiki vine prin creștetul capului, în jos, până în Tanden și se răspândește în întregul tău corp. În același timp, îți imaginezi că toate tensiunile dispar și te simți relaxat.
 - Pe măsură ce expiri, faci respirația Hado, cu sunetul “Haa”, pronunțat ușor dar ferm. În același timp, îți imaginezi că lumina care ți-a umplut întregul corp emană înafară, prin piele și se răspândește la infinit.
 - Repeți pașii de expirație și inspirație, timp de câteva minute sau cât dorești.
Gassho - aduci ambele mâini împreună, ținându-le în fața pieptului (ca în rugăciune), cu puțin mai sus de inima ta.
Concentrarea - Seishin Toitsu
 - Păstrezi Gassho și îți aduci atenția în Tanden. Îți imaginezi că respiri prin mâini.
 - Când inspiri, vizualizezi lumina Reiki curgând prin mâinile tale, pe linia Hara și umplând Tanden-ul.
 - Când expiri, faci respirația Hado și vizualizezi lumina Reiki acumulată în Tanden radiind spre exterior, prin mâinile tale (atenția ta trebuie să rămână pe respirație).
Mokunen - duci mâinile înapoi pe genunchi, cu palmele în jos. Îi spui în tăcere subconștientului tău: “Am terminat Hatsurei-ho”. Deschizi ochii și scuturi mâinile, în toate direcțiile, timp de câteva secunde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu