Tratamente Reiki


TRATAMENTE REIKI - TERAPIE COMPLEMENTARA

Lumina Universului actioneaza binefacator pentru oricare dintre noi, Reiki fiind o metoda traditionala prin care putem ajunge la Ea. Este binecunoscut dictonul "Veniti de luati Lumina". Primiti-o in sufletul vostru si bucurati-va de ceea ce simtiti...
joi, 10 mai 2012

Hikari No Kokyu Ho - Metoda Respiratiei cu Lumina

(La fel ca în multe alte tehnici de Reiki, și aici avem diferite versiuni ale metodei hikari no kokyu ho.)
În principal, hikari no kokyu ho este o combinație între conexiune și respirația de curățare a spiritului (joshin kokyo ho) care sunt elemente ale metodei hatsurei ho.
Hikari no kokyu ho poate fi practicată fie șezând pe un scaun, taburet sau bancă, fie în poziția cu picioarele încrucișate sau în poziția seiza.
Având în vedere toate aceste tehnici de dezvoltare, alegeți-vă momentul și locul unde nu puteți fi deranjați.
Chiar dacă veți face acest exercițiu în casă sau afară, asigurați-vă (în special dacă vă așezați pe jos) că atât podeaua cât și pământul sunt confortabile și calde. Nu executați exercițiul pe podea / pământ rece, în general, nu-l practicați în frig.
Stați așezat cu spatele drept (confortabil - fără a adopta o poziție militărească ce ar putea împiedica execuția tehnicii).
Aduceți mâinile împreună în poziția gasho.
Închideți ochii și centrați-vă hara: focalizați-vă atenția conștiinței pe tanden.
Pentru câteva momente, pur și simplu “fiți” liniștit și împăcat “urmărind respirația”: focalizați-vă încet pe ritmul natural al respirației. Nu există nici o interferență cu procesul natural - nu căutați să conștientizați respirația - abia dacă realizați că respirați fără efort.
Conectați-vă la energia Reiki, ridicați mâinile deasupra capului ținându-le în linie cu umerii. Palmele trebuie să fie față-n față înclinate în sus, iar degetele îndreptate în laterale. (În unele versiuni, degetele sunt îndreptate în sus, iar palmele față-n față drepte).
Cu ochiul minții vedeți și simțiți lumina Reiki curgând de sus în jos, ca o ploaie, prin mâinile dvs. ridicate semănând cu un șuvoi de lumina albă cristalină.
Curge în jos prin brațele dvs., prin corp, drept în tanden.
Simțiți cum întreg corpul dvs. este înconjurat de lumină, iar lumina din corpul dvs. se contopește cu lumina universului.
Atunci când începeți să simțiți curgerea Reiki, coborâți ușor mâinile până în poală, cu palmele orientate în sus.
Încă o dată, pentru un moment, pur și simplu “fiți” liniștit și împăcat “urmărind respirația”: focalizați-vă încet pe ritmul natural al respirației. Nu există nici o interferență cu procesul natural - nu căutați să conștientizați respirația - abia dacă realizați că respirați fără efort.
Încă o dată, focalizați-vă ușor atenția în tanden, și inspirând natural, fără efort, cu ochiul minții vedeți și simțiți energia curgând de sus în jos, ca un șuvoi de lumină albă cristalină.
Lumina inundă chakra coroană și curge prin tot corpul până în tanden.
În momentul dinaintea expirației naturale, fără efort, fiți atenți la lumină: simțiți-o crescând în intensitate și putere, radiind prin întreg corpul, dizolvând și disipând orice urmă de stres și tensiuni negative și refăcând integritatea energetică pozitivă a trupului dvs.
În timpul expirației, fiți conștient că emanați lumină prin fiecare por de pe suprafața întregii dvs. ființe, iar lumina radiază în toate direcțiile către infinit.
Continuați cu această conștientizare a luminii atât timp cât vă simțiți confortabil.
Dați-i voie corpului dvs. să-și mențină ritmul natural de respirație. Nu există nici o interferență cu procesul natural - nu căutați să conștientizați respirația - abia dacă realizați că respirați fără efort.
Când încheiați exercițiul, faceți din nou gasho și mulțumiți luminii.

traducere din www.aetw.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu