Tratamente Reiki


TRATAMENTE REIKI - TERAPIE COMPLEMENTARA

Lumina Universului actioneaza binefacator pentru oricare dintre noi, Reiki fiind o metoda traditionala prin care putem ajunge la Ea. Este binecunoscut dictonul "Veniti de luati Lumina". Primiti-o in sufletul vostru si bucurati-va de ceea ce simtiti...




joi, 2 iunie 2011

Meditatia – Pentru a Aduce Mintea Acasa


In prezent, in general ne irosim viata intr-un sir infinit de activitati, de zbateri, de competitii agresive si termene de indeplinit.
Meditatia este exact contrariul tuturor acestor lucruri. Pentru a putea medita trebuie sa rupem orice legatura cu ceea ce facem in mod curent, intrucat este o stare de eliberare de toate grijile si activitatile de zi cu zi.

Inima Meditatiei
In linistea din timpul meditatiei, ne reintoarcem la natura primordiala, la ceea ce am pierdut acum mult timp, pierdere datorata ocupatiei si distractiilor haotice la care ne-am supus mintea in fiecare zi. Inima meditatiei este acel fapt de a aduce mintea la ea acasa, de a o elibera si relaxa.

- A aduce mintea la ea acasa inseamna sa aduci mintea in interior si sa o lasam sa se odihneasca in naturaletea ei.
- A elibera inseamna sa eliberam mintea din inchisoarea intelegerii, din moment ce recunoastem ca toata durerea, teama si suferinta provin din setea de cunoastere a mintii.
- A o relaxa inseamna relaxarea mintii in adevarata ei natura, lasand toate gandurile si emotiile sa scada in intensitate in mod natural si sa se dizolve pana la starea naturala a mintii.

Meditatia intr-o cochilie
Ma gandesc ca nu este posibil sa ne imaginam cam cum ar fi meditatia intr-o cochilie, insa iata umila mea incercare: “In pozitia sezut, cat mai comod, nemiscati, in tacere si cu mintea impacata, lasati gandurile si emotiile, tot ceea ce se mai naste, sa vina si sa plece asa cum au venit, fara sa va agatati de nimic”.

Meditatia Reiki
Ca sa spunem asa, nu este o alegere tocmai potrivita sa o numim in felul acesta, insa pentru ca nu am gasit o alta denumire, ma voi referi la ea ca meditatia Reiki.
Exista desigur, mai multe tipuri de meditatii, insa in lumea occidentala doar 3 metode par eficiente, iar acestea sunt: urmarirea respiratiei, folosirea unui obiect si rostirea unei mantre. In aceasta simpla meditatie Reiki putem spune ca le folosim pe ultimele doua: folosirea unui obiect, care in Reiki sunt simbolurile si mantra, adica denumirea simbolurilor Reiki. Aceasta este o meditatie foarte puternica si eficace ce ne ofera relaxare, calm mental, claritate, amplificarea abilitatii de clarviziune, amplificarea puterii de vindecare si o constiinta mult mai larga. Deasemenea, poate fi utilizata pentru a rezolva diferite probleme sau pentru a putea indeplini diverse scopuri, dar si pentru a ne inconjura cu energia vindecatoare Reiki.

Iata in ce consta meditatia:
1. Asezati-va confortabil, fie cu capul pe o perna si picioarele stranse, fie rezemat pe un scaun cu spatar. Aveti grija ca coloana vertebrala sa fie dreapta (fara insa a forta acest lucru). Daca folositi un scaun, sa nu va intindeti pe spate pe el. Frecati-va mainile una de cealalta si puneti-le pe genunchi sau cat mai confortabil pentru dvs.
2. Relaxati-va si respirati rar, gandindu-va la energia Reiki.
3. Desenati simbolul Puterii in fata dvs. cu toata mana. Vizualizati cum o lumina alba sau violeta iese din varful degetelor dvs. pe masura ce desenati simbolul prin aer.
4. Vizulalizati simbolul in chakra celui de-al treilea ochi si rostiti numele lui de trei ori. Mentineti simbolul pe cat se poate de nemiscat in chakra celui de-al treilea ochi.
5. Cand considerati ca ati meditat indeajuns pe acest simbol lasati-l sa pluteasca pe un camp de lumina deasupra capului dvs. Reveniti la starea de constienta a chakrei celui de-al treilea ochi.
6. Repetati pasii de la 3 la 5 cu simbolul Mental/Emotional si apoi cu simbolul de Distanta.
7. Cand ati incheiat meditatia pe cele trei simboluri veti fi mai concentrati si mai plini de energie vindecatoare Reiki. Puteti, in acest moment, sa continuati cu ultima parte a meditatiei in care puteti trimite Reiki proiectelor dvs., scopurilor, sau pur si simplu pentru a vindeca persoane la distanta.
8. Trimiteti Reiki prin vizualizarea sau descrierea obiectului, scopurilor sau persoanei. Puteti folosi metoda aceasta pe care tocmai ati invatat-o sau o metoda pe care o considerati mai potrivita pentru dvs.
9. Cand ati terminat, relaxati-va usor si eliberati-va toate gandurile. Ramaneti asezati in liniste pentru cateva minute si bucurati-va de pacea sufleteasca.
10. Frecati-va mainile una de cealalta si “spalati-va” fata cu ele. deschideti ochii, faceti cativa pasi si veti vedea cat de refacuti sunteti.

Iata cateva sfaturi:
Asigurati-va ca aveti un loc linistit in care sa nu fiti deranjati. Inca o data va voi reaminti ca trebuie sa aveti spatele perfect drept pentru a beneficia de tot ceea ce poate oferi bun meditatia. La pasul 2, puteti cere ajutorul ghizilor dvs. de lumina si apoi le puteti multumi la final. Practicati cat mai des vizualizarea simbolurilor in fata dvs., caci aceasta va va ajuta in orice moment in care folositi Reiki.

Incercati si observati daca va place – simtiti-va bine!

sursa: traducere Reiki.nu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu