Tratamente Reiki


TRATAMENTE REIKI - TERAPIE COMPLEMENTARA

Lumina Universului actioneaza binefacator pentru oricare dintre noi, Reiki fiind o metoda traditionala prin care putem ajunge la Ea. Este binecunoscut dictonul "Veniti de luati Lumina". Primiti-o in sufletul vostru si bucurati-va de ceea ce simtiti...




sâmbătă, 18 decembrie 2010

Scurta introducere in Reiki

Reiki este o tehnica japoneza de reducere a stresului si relaxare care promoveaza totodata si procesul de vindecare. Acest lucru se face prin “punerea mainilor” si se bazeaza pe ideea ca o “forta energetica vitala” nevazuta curge prin noi si face posibila existenta noastra. Daca “forta energetica vitala” a cuiva este scazuta, atunci este mai predispus la imbolnaviri sau accentuari ale stresului, la fel ca si in cazul in care aceasta este la o cota ridicata, facandu-l capabil sa fie mai fericit si sanatos.
Cuvantul Reiki este format din doua cuvinte japoneze: Rei – care inseamna “Intelepciunea lui Dumnezeu sau Forta Superioara” si Ki – ce inseamna “forta energetica vitala”. Astfel, Reiki s-ar traduce ca “forta energetica vitala data de spiritualitate”.
Un tratament prin Reiki este ca o minunata acoperire cu lumina stralucitoare ce curge prin tine si in jurul tau. Reiki trateaza persoana in intregul ei, incluzand corpul, emotiile, mintea si spiritul, creand multe efecte benefice printre care relaxare, pace sufleteasca, siguranta si bunastare. Multi oameni au constatat rezultate remarcabile.
Reiki este o metoda simpla, naturala si sigura de vindecare spirituala si insanatosire personala pe care oricare dintre noi o poate folosi. S-a constatat eficacitatea ei in aproape orice boala sau maladie cunoscute si intotdeauna Reiki creaza un efect benefic. Deasemenea, poate fi folosita alaturi de alte tehnici medicale sau terapeutice pentru obtinerea unor efecte mai rapide si pentru o mai rapida recuperare.
Incredibil de simpla metoda ce poate fi invatata, abilitatea folosirii Reiki nu este predata in modul normal scolar, insa este transmisa ucenicilor Reiki in cadrul unui curs de initiere. Aceasta abilitate este transferata prin intermediul unui “acordaj” realizat de catre un maestru Reiki si care permite ucenicului sa aibe acces la o cantitate nelimitata de “forta energetica vitala” pe care o poate utiliza pentru a imbunatati sanatatea unei persoane si pentru a ridica nivelul calitativ al vietii acesteia.
Folosirea ei nu depinde de capacitatea intelectuala si spirituala a unei persoane si de aceea este accesibila tuturor. Au fost invatati cu succes mii de oameni de toate varstele si profesiile.
In fapt, Reiki reprezinta spiritualitatea din natura, nu este o religie anume. Nu are dogme si nici nu trebuie sa crezi in ceva anume inainte a invata si practica Reiki. De fapt, Reiki nu este dependenta absolut deloc de credinte si va functiona chiar daca crezi sau nu in ea. Fiindca Reiki vine de la Dumnezeu, multa lume considera ca folosirea Reiki ii apropie mai mult de propria religie in loc sa aibe mai degraba un concept intelectual despre ea.
De vreme ce Reiki nu este o religie, totusi este extrem de important sa traim si sa actionam intr-un mod care sa promoveze armonia cu cei din jurul nostru. Dr. Mikao Usui, fondatorul sistemului de vindecare naturala Reiki, recomanda indreptarea catre idealuri etice simple de promovare a pacii si armoniei, care sunt universal valabile in absolut toate culturile.
La cativa ani dupa descoperirea Reiki, in timpul unei meditatii, Dr. Usui s-a hotarat sa adauge Idealurile Reiki la practica Reiki. Idealurile provin in parte din cele cinci principii ale Imparatului Japoniei, Meiji, pe care Dr. Usui il admira foarte mult. Scopul acestor principii este de a ajuta oamenii sa realizeze ca vindecarea spiritului prin hotararea constienta de a imbunatati starea personala este parte necesara in experimentarea vindecarii prin Reiki. Pentru ca energiile vindecatoare Reiki sa aduca rezultate de durata indelungata, pacientul trebuie sa accepte responsabilitatea vindecarii ei/lui si sa ia parte activ la aceasta. De aceea, sistemul Reiki este mai mult decat simpla folosire a energiei Reiki. Trebuie sa includa deasemenea, o implicare activa in imbunatatirea starii personale, pentru a fi cu adevarat un sistem complet. Idealurile sunt totodata teluri pentru a trai o viata plina de gratie si armonie.

Arta secreta a chemarii fericirii
Medicina miraculoasa a tuturor bolilor
Doar azi, nu fii suparat,
Nu te ingrijora si fii plin de multumire,
Fa-ti munca cinstit. Fii bun cu toti semenii tai.
In fiecare dimineata si seara spune o rugaciune.
Roaga-te din inima.


Tratamentul Reiki Usui pentru imbunatatirea starii corpului si mintii
Fondator, Mikao Usui

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu