Tratamente Reiki


TRATAMENTE REIKI - TERAPIE COMPLEMENTARA

Lumina Universului actioneaza binefacator pentru oricare dintre noi, Reiki fiind o metoda traditionala prin care putem ajunge la Ea. Este binecunoscut dictonul "Veniti de luati Lumina". Primiti-o in sufletul vostru si bucurati-va de ceea ce simtiti...
miercuri, 28 martie 2012

Gasho - unind palmele una cu cealalta

Cuvântul japonez gasho se referă la un gest ritual făcut prin unirea palmelor una cu cealaltă, în poziția rugăciunii și reprezintă modalitatea fundamentală și de asemenea cea mai des folosită dintre toate mudrele în practica budistă.
Gasho implică recunoașterea Unimii tuturor ființelor vii și este folosită în mod variat pentru a exprima respectul, pentru a preveni tulburarea minții, pentru a ne readuce echilibrul dinamic, pentru a exprima existența unei singure conștiințe - congruența existenței.
În fapt, există două forme primare ale gasho-ului standard.
Ne vom referi la acestea astfel:

Gasho-ul formal - este folosit în situații formale, ritualice, sau servicii religioase, etc.
Mâinile sunt aduse împreună în dreptul feței, cu degetele drepte și palmele apăsându-se reciproc. Coatele sunt ridicate, iar antebrațele sunt la un unghi de 30 de grade față de podea; buricele degetelor se află la aproximativ același nivel cu vârful nasului, iar mâinile la mică distanță în dreptul acestuia.
Privirea să fie concentrată pe vârful degetelor mijlocii.
Acest gasho formal ajută la stabilirea unei atitudini reverențioase, atentă. Acest gest este folosit pentru a-ți arăta reverența față de patriarhi, învățători.

Gasho mu-shin (minte limpede) - se folosește în primul rând pentru a mulțumi.
Aici, mâinile sunt apropiate una de cealaltă - vârfurile degetelor se ating, însă există un mic spațiu între cele două palme.
Antebrațele se află la un unghi de 45 de grade față de podea. Deasemenea, mâinile se găsesc la mică distanță față de vârful nasului, însă puțin mai jos, în dreptul gurii - buricele degetelor să fie puțin mai jos sub vârful nasului. Privirea să fie concentrată pe vârful degetelor mijlocii.
(Unii oameni practică forma de gasho mu-shin cu mâinile poziționate în fața pieptului puțin mai sus de inimă).
Înafară de poziția gasho standard, mai sunt și alte versiuni mai deosebite ale acestei mudre.
De exemplu:
Poziția gasho lotus - este aproape identică cu gasho mu-shin, însă degetele sunt puțin mai mult înclinate, iar vârfurile degetelor mijlocii sunt ținute la mică distanță unul de altul.
Poziția gasho lotus (sau gasho renge) - este folosită în principal de unii preoți în timpul unor ceremonii particulare sau ritualice.
Poziția gasho diamant (gasho kongo) - deasemenea numită și “gasho Unimii” - este aproape identică cu gasho mu-shin, însă degetele sunt perfect drepte și unite.
La fel ca și gasho lotus, gasho diamant este folosită în principal de preoți în timpul unor ceremonii particulare sau ritualice.

traducere din www.aetw.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu