Tratamente Reiki


TRATAMENTE REIKI - TERAPIE COMPLEMENTARA

Lumina Universului actioneaza binefacator pentru oricare dintre noi, Reiki fiind o metoda traditionala prin care putem ajunge la Ea. Este binecunoscut dictonul "Veniti de luati Lumina". Primiti-o in sufletul vostru si bucurati-va de ceea ce simtiti...




marți, 10 mai 2011

Respiratia corecta este baza unei vieti sanatoase

Viata incepe si se termina printr-o respiratie si este evident faptul ca trebuie sa ne umplem traiul de zi cu zi cu obiceiuri bune de respiratie. Corpurile noastre au nevoie de foarte mult oxigen pentru a functiona adecvat si pentru a fi ajutat sa elimine produsele toxice, cum ar fi monoxidul de carbon. Fiecare celula din corpul nostru are cu adevarat nevoie de foarte mult oxigen. In prezent, multi oameni sunt constienti de ceea ce beau sau mananca, insa foarte putini se gandesc cum ar trebui sa respire!

Respiratia afecteaza intreg organismul
Ea afecteaza sistemul nervos, inima, sistemul digestiv, muschii, somnul, nivelele de energie, concentrarea si memoria, precum si multe altele. Respiratia este sistemul nostru cel mai mare prin care sunt eliminate reziduurile. Se presupune ca 70% dintre materialele toxice produse in corpul nostru sunt inlaturate prin intermediul respiratiei. 30% sunt eliminate prin piele si doar 10% prin rinichi si sistemul digestiv. Noi nu respiram numai oxigen, ci si acea energie a vietii (denumita Qi sau Chi in China, Ki in Japonia, Mana in India).

Marea majoritate a oamenilor foloseste respiratia pulmonara
Respiratia poate fi foarte usor afectata, poate fi restransa sau blocata. De fapt, felul nostru de a respira este de primul afectat datorita stresului sau emotiilor. In concordanta cu un studiu recent efectuat in Suedia, 83% din populatia adulta foloseste respiratia pulmonara, si chiar spre exemplu, ei folosesc doar partea superioara a pieptului. Aceasta este calea cea mai deficienta prin care se poate respira intrucat foloseste cea mai mare forta musculara, comparativ cu respiratia abdominala mai adanca si mult mai relaxata. Oamenii care folosesc respiratia pulmonara, au nevoie de mai multe cicluri de respirat pe minut si, ca o consecinta, primesc mai putin oxigen, dar si scapa de mult mai putine materiale nocive.

Respiratia abdominala – respiratia cea mai eficienta
Respiratia adanca si eficienta ajunge pana in abdomen. Abdomneul se mareste spre exterior, in laterale precum si spre coloana vertebrala. Circulatia respiratiei poate fi simtita de sus pana jos in zona pelviana, dar si in sus, pana in varful plamanilor. Respiratia abdominala are un efect de calmare si relaxare, intrucat respiram mai rar, insa mult mai eficient. Astfel, absorbim mai mult oxigen si eliminam mai multe materiale uzate cu fiecare respiratie. Desigur, ca un premiu, suntem recompensati cu si mai multa energie, Qi, ce patrunde in sistemul nostru prin folosirea respiratiei abdominale.

Nu va folositi pieptul – folositi-va abdomenul
Unul din maestrii mei de Chi Gong obisnuieste mereu sa-mi spuna ca respiratia abdominala este ca o reintoarcere in copilarie. Respiratia abdominala, nu numai ca ne face sa respiram asa cum o faceam atunci cand eram copii, ci totodata, poate sa reintinereasca functiile si organele intregului corp.
Un copil inca nu este afectat de obiceiurile si mecanismele de autoaparare pe care le invatam ca adulti, el respira mult mai natural. Daca am ruga un copil sa se intinda pe jos, am observa cu usurinta felul in care el/ea respira prin miscarea ritmica de ridicare sau coborare a abdomenului atunci cand energia vietii este absorbita. Maestrul meu se refera la respiratia abdominala ca la respiratia naturala, iar cand vorbeste despre respiratia pulmonara ca la reversul respiratiei. Respiratia abdominala poate fi considerata ca data de la natura, pe cand respiratia pulmonara este aceea pe care ne-am insusit-o singuri.

Exercitiu de respiratie abdominala pentru o viata sanatoasa
Iata un exemplu simplu prin care putem invata sa respiram din nou prin abdomen si, astfel, sa primim multe beneficii din punct de vedere al sanatatii. Daca sunteti un practicant Reiki se poate combina cu usurinta acest sistem, doar folositi-va imaginatia/intuitia sau pur si simplu urmati-mi sugestiile. Daca inca nu ati inceput calatoria pe calea Reiki, tot puteti beneficia de acest exercitiu, pentru ca el este un exercitiu pur de Chi Gong.
Ce trebuie sa facem:
- luati pozitia stand in sezut sau intins pe jos (sugerez pozitia stand in sezut)
- tineti picioarele apropiate
- relaxati-va si eliberati-va mintea de toate gandurile (usor de zis, greu de facut, insa nu va faceti prea multe griji, incercati doar!)
- fiti fericiti!
- frecati-va mainile cu putere (daca aveti gradul 2 in Reiki puteti folosi simbolurile in fiecare palma). Puneti o palma (stanga pentru barbati si dreapta pentru femei) pe punctul dvs. “Qihai” (Hara) la doua degete sub buric. Puneti cealalta palma deasupra celeilalte.
- deschideti gura usor
- apasati cu palmele delicat si lin catre interiorul abdomenului. Expirati pe o numaratoare de la 1 la 6.
- tineti apasat pe o numaratoare de la 1 la 2. (Tot acest proces de apasare, tinere, eliberare, tinere se numeste “unitate de respiratie”).
- repetati tot acest proces de 10 ori
- lasati apoi mainile jos pe langa corp si inchideti ochii daca inca ii aveti deschisi
- eliberati-va de toate si bucurati-va de starea a “nimic” pentru cel putin cinci minute sau doar pana cand considerati ca este mai bine pentru dvs.
- cand ati terminat, frecati-va mainile si “spalati-va” pe fata cu ele. Deschideti ochii si faceti cativa pasi.

Iata cateva sfaturi:
Pentru a face acest lucru cat mai corect, expirati pe apasare si inspirati pe eliberare. La inceput incercati sa uitati ca respirati, astfel va decurge cat mai natural. Concentrati-va pe apasare si eliberare. Fcaeti acest exercitiu o data dimineata si o data seara timp de cateva saptamani si veti vedea cum va simtiti! Pe masura ce evoluati, puteti adauga mai multe unitati la acest exercitiu. Daca va simtiti stresati, suparati sau obositi, acesta este un exercitiu rapid prin care va puteti revitaliza. Deasemenea, trebuie sa stiti ca mai sunt inca 2 etape ale acestui exercitiu, atunci cand vizualizati energia negativa cum iese din corp si energia pozitiva cum intra, pe eliberare. Am sa incerc sa mai adaug cate ceva despre acestea putin mai incolo.

“Practica este mama tuturor invataturilor.”

Bucurati-va si mult succes!

sursa: traducere Reiki.nu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu