Tratamente Reiki


TRATAMENTE REIKI - TERAPIE COMPLEMENTARA

Lumina Universului actioneaza binefacator pentru oricare dintre noi, Reiki fiind o metoda traditionala prin care putem ajunge la Ea. Este binecunoscut dictonul "Veniti de luati Lumina". Primiti-o in sufletul vostru si bucurati-va de ceea ce simtiti...
luni, 13 iunie 2011

Mudrele

Mudra (cuvant sanscrit ce inseamna semn sau pecete) este un gest sau o pozitie, facuta deobicei cu mainile, care pecetluieste si ghideaza scurgerea energiei si a reflexelor catre creier. Prin rotirea, incrucisarea, intinderea si atingerea degetelor si mainilor “vorbim” corpului nostru si mintii caci fiecare parte a mainii corespunde unei anumite zone a mintii sau corpului.

Pornind de la degetul mic pana la degetul cel mare: fiecare deget reprezinta pamant, metal, foc, lemn, si respectiv, apa. Intreg universul se regaseste in cele zece degete si deasemenea se poate spune ca exista un numar infinit de Mudre chiar daca avem doar aceste zece degete. Mudrele pot fi folosite atat pentru meditatie, cat si pentru vindecare.

Cum se face o Mudra
Mudrele sunt usor de facut, iar atunci cand sunt folosite in Reiki putem simti in mod obisnuit curgerea cu putere a energiei. Incepeti fiecare sesiune a unei Mudre “spalandu-va” mainile (frecati mainile una de cealalta de 10 ori, apoi tineti-le in dreptul Chakrei Buricului) deoarece aceasta va ajuta energia sa curga prin mainile dvs. Daca sunteti initiat in Reiki gradul II puteti desena simbolul Puterii, precum si pe cel Mental/Emotional deasupra mainilor dvs. (sau oricare alt simbol ce va este mai la indemana). Asezati-va comod cu spatele drept, cu picioarele incrucisate sau pe un scaun cu spatar. Puneti-va degetele in pozitiile descrise ce formeaza Mudrele de mai jos. In fiecare Mudra facuta, exercitati suficienta presiune pentru a simti curgerea energiei, insa nu prea multa, sa nu duca la albirea buricelor degetelor.

Mudra Om
Aceasta este probabil cea mai cunoscuta dintre Mudre si este foarte usor de facut.

Cum se face:
Incepeti prin “spalarea” mainilor asa cum am explicat mai sus, apoi adaugati simbolurile, in cazul in care doriti. Asezati-va intr-o pozitie cu coloana vertebrala dreapta. Creati mudra sacra OM prin atingerea degetului aratator cu degetul mare de la aceeasi mana (la ambele maini). Degetul mare este poarta catre Vointa Divina (reprezentata de catre Chakra Coroana), in timp ce degetul aratator este Ego-ul (reprezentat de catre Chakra Buricului). In vreme ce faceti aceasta Mudra puteti sa spuneti o afirmatie sau doar sa pronuntati OM. Daca faceti afirmatia spuneti-va pe inspiratie: “Sunt una cu universul”, iar pe expiratie “Universul si cu mine suntem unul”. Aceasta Mudra este foarte utila atunci cand viata dvs. are mare nevoie de pace si liniste sufleteasca.

Mudra lui Buddha care zambeste
Aceasta este una din favoritele mele si, cu siguranta ati putut-o vedea in diferite picturi de gen sau anumite statui. Acesta este un gest si un exercitiu al bucuriei intrucat deschide curgerea energiei direct catre inima.

Cum se face:
Asezati-va confortabil cu picioarele incrucisate sau stand pe un scaun cu spatar. Indoiti degetul inelar si cel mic la ambele maini, presandu-le cu degetul mare, pastrand degetele aratator si cel mijlociu intinse (intr-un mod cat mai confortabil, fara a le forta sa fie drepte), cu palmele indreptate in fata. Coatele sa fie in dreptul trunchiului (in asa fel incat sa fie deasemenea confortabil pentru dvs.) si sa aveti un unghi de 30 de grade intre brate si antebrate, antebratele paralel unul cu altul.

Concentrati-va pe Al Treilea Ochi si pronuntati mental (catre Al Treilea Ochi) Sa Ta Na Ma (“Sa” – Infinitul, “Na” – Viata, Existenta, “Na” – Moartea, “Ma” – Renasterea, Iluminarea). Se poate face si fara pronuntie, insa trebuie sa va concentrati pe Chakra celui de-al Treilea Ochi.

Tineti-va coatele pe langa trunchi si pieptul inafara (spatele drept). Continuati exercitiul timp de 10 minute, apoi inspirati adanc, expirati, deschideti si inchideti pumnii de cateva ori si relaxati-va. Bucurati-va de ceea ce experimentati!

Luptati impotriva ingrijorarii, depresiei, nerabdarii, furiei, fricii si a altor emotii

Nu stiu daca aceasta poate fi numita cu adevarat o Mudra caci este in fapt un exercitiu de Qi Gong pe care l-am invatat cu mult timp in urma. Efectele si tehnica sunt cu siguranta identice. Aceasta Mudra poate fi facuta oriunde pentru ca nu are nevoie de nici o pregatire prealabila si poate fi realizata intr-un mod discret.

Asa cum am mai spus, degetele dvs. corespund celor cinci elemente, insa, totodata, ele corespund si emotiilor precum si organelor majore. Pe dinafara si in interiorul (nu de sus in jos!) degetelor dvs. trec meridianele si prin urmare sunt cateva puncte folosite in acupunctura localizate aici. Acestea sunt reprezentate de punctele negre din prima imagine.

Prin apasarea si stoarcerea fiecarei parti a degetelor, in concordanta cu necesitatile dvs., puteti actiona atat asupra emotiei cat si a organului corespondent. Iata cum sunt acestea repartizate:

- Degetul mare reprezinta elementul pamant, stomacul si ingrijorarea.
- Degetul aratator reprezinta elementul metal, plamanii, intestinul gros si emotiile: depresie, tristete si durere.
- Degetul mijlociu este elementul foc, inima, intestinul subtire, sistemele circulator si respirator, emotiile fiind nerabdarea si graba.
- Degetul inelar este elementul lemn si este conectat la ficat, vezica biliara, sistemul nervos si corespunde furiei.
- Degetul mic corespunde apei, rinichilor si fricii.

Asadar, atunci cand va simtiti coplesiti de o anumita emotie, pur si simplu stoarceti degetul corespunzator de cateva ori si, cu siguranta va veti simti mult mai bine. Chiar functioneaza!

sursa: traducere Reiki.nu

2 comentarii:

 1. Buna seara,
  Nu inteleg mudra: "Luptati impotriva ingrijorarii, depresiei, nerabdarii, furiei, fricii si a altor emotii."
  Multumesc

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. buna, clara,
   scuze pentru rapsunsul intarziat, dar iata explicatia:

   asa cum este scris, aceasta mudra este facuta pentru a actiona asupra unor importanti centri energetici, ale caror terminale se afla in degetele de la maini.
   prin efectuarea exercitiului propriu-zis, in timp se rezolva toate aceste probleme enuntate, ingrijorare, depresie, nerabdare, furie, frica, precum si alte emotii.
   este mai degraba o metoda de vindecare personala, decat o mudra. prin aceasta se rezolva anumite blocaje energetice din campurile astrale care in final conduc la rezolvarea tuturor problemelor amintite.

   Ștergere