Tratamente Reiki


TRATAMENTE REIKI - TERAPIE COMPLEMENTARA

Lumina Universului actioneaza binefacator pentru oricare dintre noi, Reiki fiind o metoda traditionala prin care putem ajunge la Ea. Este binecunoscut dictonul "Veniti de luati Lumina". Primiti-o in sufletul vostru si bucurati-va de ceea ce simtiti...




miercuri, 29 decembrie 2010

Reiki si Chakrele

Pentru a intelege Reiki si pozitiile mainilor folosite trebuie sa avem minime cunostinte despre Chakre. Pozitiile mainilor in vindecarea Reiki acopera tratamentul tuturor chakrelor. Chakrele sunt conectate la organele din corpul nostru precum si la diferite nivele ale aurei.

7 centri energetici
In limba sanscrita, Chakra inseamna “roata, cerc”. O roata ce se invarte in jurul propriei sale axe, iar aceasta rotire poate fi mai rapida sau mai inceata. Chakra se invarte in relatie cu nivelul energetic al sistemului nostru. Unde se gasesc toate aceste chakre? Ele exista in fiecare dintre noi. Asa cum fiecare om are un corp fizic, totodata are si un corp subtil. Chakrele noastre sunt parte a unei retele imense de de energii subtile.

Astazi, stim ca celule vii provenite de la oameni, animale si plante sunt reprezentate de energii invizibile. Chiar grupuri simple de tesuturi vii emit un fel de lumina (aura), fapt ce poate fi observat printr-o fotografiere cu un aparat Kirlian. Totodata, grupuri mai evoluate de celule care compun organele din corp formeaza tipare de lumina mai organizate. Sistemul anatomic uman este format din simturi, respiratie, circulatie sanguina, digestie, reproducere si secretie. Acestor functii ale corpului le corespund sase chakre. Deasemenea, creierul si intreaga fiinta au o alta chakra, facand posibila existenta celor 7 chakre. Aceste chakre sunt situate in varful capului, in zona fruntii, gatului, inimii, plexului solar, buricului, precum si in partea de jos a pelvisului.

Chakrele si corpul fizic
Fiecarei chakre ii corespunde un organ din corpul nostru fizic.
Chakra radacina tine atat de intestinul gros, cat si de anus. Deasemenea are o anumita influenta in functionarea rinichilor.
Chakra din zona buricului tine de sistemul reproducator, testicule si ovare si, deasemnea de vezica urinara si rinichi.
Chakra plexului solar este in relatie cu ficatul, cu vezica biliara, stomacul, splina si intestinul subtire.
Chakra inimii corespunde inimii si bratelor.
Chakra gatului corespunde cu plamanii si gatul.
Al treilea ochi, chakra fruntii tine de creier, fata, nas, ochi, etc.
Chakra coroana nu corespunde unui organ anume insa este in stransa legatura cu intreaga fiinta.

Exista o conexiune clara intre chakra si organul corespondent. O chakra poate fi hiperactiva, hipoactiva sau in echilibru. Prin folosirea metodei de vindecare prin Reiki contribuim la echilibrarea chakrelor si sanatatea organelor interne.

Chakrele si sistemul endocrin
Chakrele schimba energie de la un nivel la altul prin distribuirea Ki-ului (numit si Chi, Prana sau Mana in functie de sistemul de convingeri) in corpul fizic. Acest lucru este partial realizat prin sistemul endocrin care regleaza celelalte sisteme din corpul uman. Conform traditiei, fiecare chakra corespunde unei anumite glande din corpul fizic. Pozitiile mainilor folosite in tratamentul cu Reiki, nu numai ca acopera chakrele, ci si organele si glandele importante.
Chakra radacina este in relatie cu glanda suprarenala.
Chakra buricului cu ovarele si testiculele.
Chakra plexului solar este in relatie cu pancreasul.
Chakra inimii relationeaza cu timusul.
Chakra gatului corespunde glandei tiroide.
Chakra celui de-al treilea ochi este in legatura cu glanda hipofiza.
Chakra coroana este conectata la glanda pineala.

Sistemul endocrin joaca un rol major in sanatatea zilnica a organismului. Glandele elibereaza hormoni direct in fluxul sanguin si controleaza toate aspectele cresterii, dezvoltarii si activitatilor curente.

Problemele fizice sunt adeseori rezultatul unui blocaj in fluxul energetic al sistemului format din meridiane si chakre, si care atrag dupa sine disfunctionalitatea organelor si glandelor din propriul organism.

sursa: traducere Reiki.nu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu