Tratamente Reiki


TRATAMENTE REIKI - TERAPIE COMPLEMENTARA

Lumina Universului actioneaza binefacator pentru oricare dintre noi, Reiki fiind o metoda traditionala prin care putem ajunge la Ea. Este binecunoscut dictonul "Veniti de luati Lumina". Primiti-o in sufletul vostru si bucurati-va de ceea ce simtiti...




miercuri, 26 ianuarie 2011

Sistemul Meridianelor

In mileniul al 3-lea inainte de Christos, chinezii au scris un postulat despre existenta unei energii vitale pe care au numit-o Chi (forta vitala, energia vietii). Toate lucrurile, fiinte vii sau obiecte, sunt alcatuite din si intrepatrunse de aceasta energie universala.

La fel cum avem nevoie de sangele ce curge nestingherit prin tot sistemul circulator din corpul nostru, la fel avem nevoie de Chi-ul care curge liber prin tot sistemul nostru de meridiane. Mult mai simplist, putem spune ca meridianele sunt echivalentul vaselor de sange, insa, in loc sa transporte sange, acest sistem transporta Chi-ul sau energia vitala. Imbolnavirile pot apare atunci cand se produce un blocaj la nivelul meridianelor si Chi-ul nu mai reuseste sa curga liber sau atunci cand balanta dintre Yin si Yang a Chi-ului este deranjata.

Cele 12 Meridiane primare
Exista doua siteme de canale sau meridiane, numite meridiane primare si meridiane secundare. Meridianele primare trec prin organele din corp in vreme ce meridianele secundare nu. Sunt 12 perechi de meridiane primare cu energie Chi ce curge intr-un flux continuu prin urmatoarele organe interne: plamani, colon, stomac, splina, inima, intestine, vezica urinara, rinichi, pericard, vezica biliara si ficat. meridianele primare sunt numite dupa organele cu care sunt in conexiune, si anume, meridianul plamanilor, meridianul inimii etc.
Aproape toate punctele folosite in acupunctura si acupresiune sunt situate de-a lungul meridianelor primare. Desi meridianele sunt denumite in functie de organele pe care le traverseaza, aceasta nu inseamna ca ele corespund acestor organe sau functiunilor lor. Meridianele insasi reprezinta un complex de sisteme inter-relationate pentru circulatia Chi-ului.

Yin si Yang
Acest Chi contine doua forte polarizate, Yin si Yang. Atunci cand exista un echilibru intre Yin si Yang, sistemul de viata ne expune starea sanatatii fizice; atunci cand ele sunt in dezechilibru, rezulta o imbolnavire. Atotputernicul Yang se manifesta intr-o activitate organica excesiva. Predominantul Yin exista tocmai pentru reglarea functionarii insuficiente. Daca ele sunt in dezechilibru rezultatul este tocmai imbolnavirea fizica. Antica arta a acupuncturii si acupresiunii se axeaza pe echilibrarea celor doua, Yin si Yang.

Reiki si Meridianele
Un tratament Reiki va echilibra Yin-ul si Yang-ul unei persoane, si deasemenea, va facilita o curgere usoara, suava, a Chi-ului prin sistemul de meridiane. Blocajele din meridiane pot fi dizolvate cu ajutorul Reiki, la fel ca si refacerea fluxului sanatos de Chi prin corp.

sursa: traducere Reiki.nu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu