Tratamente Reiki


TRATAMENTE REIKI - TERAPIE COMPLEMENTARA

Lumina Universului actioneaza binefacator pentru oricare dintre noi, Reiki fiind o metoda traditionala prin care putem ajunge la Ea. Este binecunoscut dictonul "Veniti de luati Lumina". Primiti-o in sufletul vostru si bucurati-va de ceea ce simtiti...




marți, 1 februarie 2011

Simbolurile Reiki

Numerosi maestri Reiki considera sfinte simbolurile Reiki si persista in convingerea ca sistemul Reiki traditional ar trebui pastrat secret. Simbolurile ar trebui sa fie cunoscute doar de catre cei care sunt initiati Reiki de nivel 3. In prezent insa, cred ca aceasta abordare nu mai este relevanta intrucat simbolurile sunt descrise in multe carti si, in plus pot fi gasite cu usurinta pe internet.

Simbolurile Reiki – Lipsa valorii lor
Simbolurile Reiki ca atare, precum si informatiile ce pot fi citite despre ele, nu au nici o valoare. S-a dovedit prin diferite teste ca aceste simboluri au un efect insesizabil sau chiar ca sunt fara valoare inaintea unei initieri Reiki. Studenti fara o experienta Reiki (dar cu anumite abilitati psihice) au fost rugati sa memoreze simbolurile si apoi sa le foloseasca. Rezultatele au fost diferite comparativ cu un grup ce avea nivelul 2 de initiere Reiki. In concluzie, numai printr-o initiere Reiki se poate observa adevarata valoare si putere a simbolurilor.

Simbolurile Reiki – Chei
Simbolurile Reiki sunt asemeni unor chei cu care pot fi deschise usile catre spatii inalte ale mintii. Ele pot fi asemuite cu niste butoane, atunci cand este apasat unul dintre ele, in mod automat se obtine un rezultat. In opinia mea, una dintre functiunile simbolurilor Reiki este de a trece peste ideile preconcepute cum ca anumite lucruri nu pot fi facute (spre exemplu, vindecarea la distanta). Simbolurile sunt accesate printr-o credinta sau intentie existenta chiar in interiorul lor, care ajuta terapeutul sa obtina rezultatele dorite. Simbolurile ajuta deasemenea la conectarea rapida a terapeutului la forta universala a vietii.
Atunci cand un maestru Reiki face o initiere si dezvaluie simbolurile Reiki unui ucenic, forma simbolului respectiv este intiparita in mintea acestuia si se intrepatrunde cu energiile metafizice pe care le reprezinta.
Atunci cand un terapeut Reiki deseneaza, se gandeste sau vizualizeaza un simbol, va fi conectat instant la energiile pe care le reprezinta acel simbol.

Cele trei simboluri Reiki
In prezent, sunt numeroase forme de sisteme Reiki, iar unele dintre ele au incorporate propriile simboluri in initierile lor. In Reiki-ul “traditional” exista trei simboluri date in decursul a 2 Initieri Reiki. Acestea sunt: simbolul PuteriiChoku Rei, simbolul Mental/EmotionalSei He Ki si simbolul Vindecarii la DistantaHon Sha Ze Sho Nen.

Forma simbolurilor
Simbolurile Reiki se bazeaza partial pe sistemul japonez de scriere, numit Kanji. Simbolurile trebuiesc desenate sau vizualizate asa cum au fost ele invatate in timpul celor 2 Initieri Reiki. Pe masura ce din ce in ce mai multi oameni sunt initiati in Reiki, putem ajunge la un numar din ce in ce mai mare de variatiuni intre simbolurile predate de diferiti Maestri. Aceasta nu e chiar o problema, intrucat nu e prestabilit felul in care sa fie desenate. Simbolurile Reiki predate unui ucenic vor functiona indiferent de felul in care arata atata timp cat incorporeaza in ele intentia si conectarea la energiile metafizice pe care le reprezinta.

In cele ce vor urma, vor fi prezentate cateva informatii despre fiecare simbol in parte.

sursa: traducere Reiki.nu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu