Tratamente Reiki


TRATAMENTE REIKI - TERAPIE COMPLEMENTARA

Lumina Universului actioneaza binefacator pentru oricare dintre noi, Reiki fiind o metoda traditionala prin care putem ajunge la Ea. Este binecunoscut dictonul "Veniti de luati Lumina". Primiti-o in sufletul vostru si bucurati-va de ceea ce simtiti...
miercuri, 19 ianuarie 2011

Aura energetica

Fizica cuantica descrie universul ca fiind o forma de energie, continand energie cat si probleme interschimbabile. Psihologia, terapia estica si medicina complementara, toate denumesc viata drept energie. Aura energetica poate fi vizualizata ca un camp energetic ce inconjoara trupul si care interactioneaza pe diverse nivele spirituale si psihice prin intermediul unor structuri numite chakre.Cu alte cuvinte, aura este un camp energetic ce inconjoara corpul fizic si este perceputa de cei cu abilitati spre aceasta.

Cele 7 chakre principale isi au obarsia in corpul fizic, insa exista totodata si in toate celelalte straturi ale aurei. Nivelul de rapiditate si vibratie a energiei creste cu fiecare nivel. Putem spune chiar ca constiinta umana se manifesta pe 7 nivele sau in 7 straturi care reprezinta de fapt aura.

Ce influenta are Reiki asupra aurei
Inaintea unei initieri Reiki aura unei persoane se intinde pana la cativa decimetri inafara corpului persoanei respective. Initierea intareste aura si ii largeste definitiv distanta inafara corpului pana la 2-3 metri. In acelasi timp creste si nivelul de constiinta, forta interioara si abilitatea de a observa intuitiv ceea ce trebuie schimbat pentru a obtine un nivel de sanatate maxima. Prin initierea Reiki si intarirea aurei obtinem unealta cu ajutorul careia putem sa ne controlam viata si dezvoltarea noastra.

In timpul unui tratament Reiki, nu doar organele si fluxul de energie in interiorul corpului sunt afectate, ci si diferitele corpuri ale aurei vor fi afectate. Cand folosim vindecarea la distanta sau simbolul mental/emotional, aura pare mult mai afectata decat organele din corp.

Diferite straturi/corpuri ale aurei

Corpul Fizic, este manifestarea cea mai evidenta a constiintei noastre. Functiunea sa este de a fi aici si acum, de a fi constient de ceea ce facem: sa mergem atunci cand mergem, sa mancam atunci cand mancam etc. Cu totii cunoastem temerile corpului fizic – boli, imbatranire, moarte.

Corpul Eteric, este un strat subtire invizibil, de aproximativ 2 cm grosime, ce inconjoara corpul fizic. Aici energia este reflectata atunci cand curge prin meridiane si chakre. Corpul eteric sau al 2-lea corp se manifesta ca un tipar pentru coprul fizic si apare ca o matrice energetica. El este descris in medicina chinezeasca drept meridiane prin care se trimite Chi (Ki) in intreg trupul. Constiinta este exprimata prin termeni ce definesc senzatiile, ca placere fizica sau durere.
Multe dintre visele noastre pot fi gasite in corpul eteric. Cu ajutorul mantrelor, simbolurilor, esentei etc. oricine poate influenta functionarea acestei parti a aurei. Acest corp este conectat la chakra Radacina.

Al 3-lea corp este Corpul Emotional. Corpul emotional are forma unui ou si le contine pe primele doua. Acest corp reflecta sentimentele si emotiile pe care le traim. Emotiile precum bucuria, speranta, dragostea, furia, parerea de rau, ura, toate se regasesc aici. Corpul emotional este totodata conectat la trecutul nostru care poate fi cauza unor probleme. Corpul este dantelat de tot felul de dorinte si vreri din trecut, iar aceasta poate duce la tensiuni in prezent. Este important sa invatam cum sa ne descurcam cu diferitele emotii pe care le traim in timpul zilei, caci exista riscul ca ele sa fie reprimate si stocate in corpul emotional, iar mai tarziu, sa devina cauze ale blocajelor si turbulentelor care in final pot duce la probleme medicale. Acest corp este conectat la chakra Buricului.

Functiunea Corpului Mental este de a ne invata cunoasterea de sine. Corpul mental, asa cum o arata si numele lui, reflecta constiinta mintii, logica, intelectul si gandirea activa. Noi modelam realitatea in care ne miscam prin intermediul mintii. Mintea noastra este constructorul, arhitectul. Aceasta reflecta abilitatea noastra cu ajutorul careia ne dezvoltam invatamintele si personalitatea. Sanatatea mentala sau boala mentala sunt reflectate in acest nivel. Acest corp este conectat la chakra Plexului Solar.

Corpul Astral. Dragostea neconditionata. Acest corp este conectat la chakra Inimii. Aura astrala este legatura dintre lumea fizica si imparatia ingerilor.

Corpul Tiparului Eteric (vointa divina) poate fi identificat cu memoria si procesul nostru de gandire. Aici, toate amintirile noastre, uitarile, rememorarile sau cele inlaturate, sunt oglindite. Deasemenea, Tiparul Eteric inmagazineaza prezentul si toate posibilele viitoruri. Acest corp este conectat la chakra Gatului.

Corpul Celest oglindeste subconstientul mintii care este localizat in partea inactiva a creierului nostru. Ascultand subconstientul, intuitia, putem pasi pe calea vietii mult mai simplu si mai recompensati. Constiinta se manifesta ea insasi prin sentimentele cele mai inalte cum este dragostea universala; acea dragoste ce inlantuie fiintele umane si prietenii intr-o iubire universala a tot ceea ce inseamna viata. Acest corp este conectat la chakra Celui de-al Treilea Ochi.

Corpul Cauzal (Tiparul Keteric) este ultimul corp. Energiile din acest corp se rotesc cu frecventa cea mai mare. Aici este locul in care sufletul comunica cu constiinta mintii prin intermediul subconstientului mintii din corpul mental.
Constiinta se manifesta prin conceptele cele mai inalte ale cunoasterii sau a sistemelor de credinte. In acest loc incepe primul impuls initial creator; nu doar cunoasterea liniara, ci si cunoasterea integrata. Acest corp este conectat la chakra Coroanei.

sursa: traducere Reiki.nu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu