Tratamente Reiki


TRATAMENTE REIKI - TERAPIE COMPLEMENTARA

Lumina Universului actioneaza binefacator pentru oricare dintre noi, Reiki fiind o metoda traditionala prin care putem ajunge la Ea. Este binecunoscut dictonul "Veniti de luati Lumina". Primiti-o in sufletul vostru si bucurati-va de ceea ce simtiti...
marți, 19 iunie 2012

Kenyoku Ho - Imbaierea pe uscat

Kenyoku Ho sau “Îmbăierea pe uscat” este o metodă de “curățire energetică” sau de “nivelare a aurei”.
Ca o procedură de sine stătătoare, este folosită pentru a te deconecta de la anumite persoane, lucruri, gânduri, emoții, simțăminte, situații, energii, etc.
De asemenea, Kenyoku Ho este o componentă a meditației Hatsurei Ho.
Există desigur câteva variații ale acestei tehnici - Kenyoku, ce sunt predate de diverși maeștri Reiki.
Kenyoku poate fi practicată atât prin contact fizic, cât și la o anumită distanță față de corp, lucrând în interiorul aurei.
În timp ce permiteți respirației să se desfășoare pe cât posibil fără efort, inspirați pe nas și expirați pe gură.
Mai întâi aduceți mâna dvs. dreaptă deasupra umărului stâng, cu buricele degetelor în dreptul locului unde se termină clavicula, cu palma dreaptă și îndreptată spre corp.
Mișcați mâna în diagonală de sus în jos de la umărul stâng către șoldul drept, ușor, calculat, într-o acțiune de măturare și periere. (În versiunea Kenyoku a lui Hiroshi Doi, expirați scoțând sunetul “haa” în același timp.)
Apoi, aduceți mâna dvs. stângă deasupra umărului drept, cu buricele degetelor degetelor în dreptul locului unde se termină clavicula, cu palma dreaptă și îndreptată spre corp.
Mișcați mâna în diagonală de sus în jos de la umărul drept către șoldul stâng, ușor, calculat, într-o acțiune de măturare și periere. (În versiunea Kenyoku a lui Hiroshi Doi, expirați scoțând sunetul “haa” în același timp.)
Repetați această secvență de încă două ori - astfel încât să rezulte în total trei mișcări de măturare/periere de la fiecare umăr către șoldul opus.
(Notă: în prima versiune a Kenyoku Ho - versiunea Gendai Ho - pe care am învățat-o, secvența era: mâna dreaptă perie de la umărul stâng către șoldul drept; mâna stângă perie de la umărul drept către șoldul stâng; mâna dreaptă perie de la umărul stâng către șoldul drept;
apoi:
plasând mâna dreaptă la marginea umărului stâng - cu mâna stângă ținută strâns în față - mișcați-o în afara mâinii stângi și în jos până la capătul degetelor; repetați mișcarea cu mâna stângă pe mâna dreaptă; repetați mișcarea cu mâna dreaptă pe mâna stângă.
Versiunea Kenyoku Ho din Gendai Ho este prezentată ca fiind versiunea originală a lui Usui - deși, totodată alte surse pretind că versiunea Usui (cea de periere prin exteriorul brațului) implică și perierea pe interiorul lui. De asemenea, o altă versiune impune perierea peste palma deschisă începând de la încheietura mâinii și până la buricele degetelor, în locul perierii brațelor.
Aș sugera totuși, să permitem intuiției să ne ghideze în alegerea versiunii cu care dorim să lucrăm.)

sursa: traducere din www.aetw.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu