Tratamente Reiki


TRATAMENTE REIKI - TERAPIE COMPLEMENTARA

Lumina Universului actioneaza binefacator pentru oricare dintre noi, Reiki fiind o metoda traditionala prin care putem ajunge la Ea. Este binecunoscut dictonul "Veniti de luati Lumina". Primiti-o in sufletul vostru si bucurati-va de ceea ce simtiti...




vineri, 17 decembrie 2010

Istoric Reiki

Fondatorul, Mikao Usui

Mikao Usui s-a nascut in satul Taniai, Yamagata-gun, in prefectura Gifu (in prezent Miyama-cho, Gifu), la 15 august 1865. A studiat in strainatate, in Europa si S.U.A., invatand istoria, medicina, religia, psihologia si shinsen jutsu.
In timp ce postea pe muntele Kurama, in cautarea iluminarii, in martie 1922, un puternic flux Reiki din Univers i-a strapuns capul si, astfel, el a constientizat faptul ca Universul se afla in interiorul sau. In acelasi timp, a obtinut puterea vindecatoare Reiki pe care a numit-o Reiki Ryoho.
Din dorinta de a transmite aceasta abilitate de vindecare la cat mai multi oameni cu putinta, a fondat Usui Reiki Ryoho Gakkai in Aoyama, Tokyo, in aprilie 1922. Acolo, a facut vindecari Reiki si a predat vindecarea Reiki in mod public.
A ajutat la vindecarea multor victime ale marelui cutremur din zona Kanto, care a avut loc in septembrie 1923. In februarie 1925 s-a mutat intr-un nou sediu, mai mare, in Nakano.
A avut o buna reputatie si a fost invitat adeseori, in intreaga tara. A murit subit, intr-un han din Fukuyama, dupa calatoria sa prin Kure, Hiroshima si Saga. Era 9 martie 1926. Avea 62 de ani.
Usui Sensei a avut mai bine de 2000 de studenti Reiki, iar el si studentii sai au ajutat multi oameni; se spune ca numarul pacientilor a fost de peste 1 milion.

Studii

Au mai ramas inca puncte necunoscute in biografia lui Usui si in istoria Reiki. Motivele sunt:
- Usui Sensei era total necunoscut in societate, pana a fondat Reiki Ryoho.
- Doar 4 ani s-au scurs de cand Usui a fondat Reiki Ryoho si pana la moartea sa.
In timp ce Reiki Ryoho a trecut in S.U.A. si s-a dezvoltat si raspandit in lume, o multime de povesti false au luat nastere. De exemplu: "Mikao Usui era un preot crestin" sau "Dupa moartea lui Usui, Hayashi i-a urmat in Reiki Ryoho si Takata a urmat dupa Hayashi". Aceste povesti au fost folositoare pentru raspandirea Reiki in tarile Vestice, dar corectia se va face cand se va gasi adevarul.


Ce este Reiki? Ce este Reiki-Ho?

Reiki este energia din dimensiunea Superioara.
Stiinta moderna a ajuns la concluzia ca tot ceea ce exista in Univers este facut din vibratii. Usui Sensei a numit vibratia din Energia Universala, din dimensiunea Superioara, "Reiki".
reiki reprezinta energia constiintei, radiata din dimensiunea Superioara si are caracteristicile vibratiei iubirii, armoniei si vindecarii. Adevarata sa natura este iubirea pura.
Reiki-Ho este modalitatea de utilizare a Energiei Universale.
Tehnici pentru a deveni un canal Reiki, pentru a armoniza si vindeca totul.
Trebuie sa existe o sincronizare cu ritmul cosmic si sa se transmita vibratia Reiki de iubire, armonie si vindecare asa cum este ea.
Esenta Reiki-Ho este de a transmite Reiki pur si de a-l mentine pur.
Daca nivelul constiintei tale scade, calitatea vibratiei tale Reiki scade sau energia poate fi inlocuita cu altceva.
Puterea Reiki este infinita si practicantul beneficiaza de ea, in functie de pregatirea sa. Este necesar sa intelegi corect esenta Reiki (iubire, armonie si vindecare) si sa-ti ridici propria spiritualitate.

Sursa: Memorialul Usui din templul Saihoji, Tokyo

2 comentarii:

  1. Ai facut primul pas, acum al doilea..., maine vei alerga si curand vei vedea cat de frumos e zborul! Foarte frumos Florin! Felicitari si drum deschis de soare!

    RăspundețiȘtergere